städare som utför fönsterrengöring

Fönsterrengöring – Förbättra det övergripande intrycket av ditt hem och kontor

Tycker du det är svårt med bra fönsterrengöring? Fönstret är din chans att få en glimt av världen utanför de fyra väggarna du sitter inom. Världen inne och världen ute kopplas samman genom fönstren. Och numera är fönster en del av alla byggnader, vare sig det är hem, kontor, fordon etc. Fönster fungerar naturligtvis som ventilatorer och ger frisk luft, dessutom fungerar de som en sköld mot damm och föroreningar när de stängs. Det är mycket viktigt att vi håller våra fönster rena för att få den bästa utsikten. Naturligtvis finns det många produkter på marknaden som kan användas för att hålla fönstren rena.

Guide till enkel fönsterrengöring

Att rengöra fönster och ta bort dammpartiklar eller fläckar från dem är dock ett tufft jobb. Vanligtvis används en kemikalie som ger en unik glans till glaset. Denna kemikalie blandas med vatten i en hink och en borste eller trasa doppas sedan i rengöringslösningen för att skrubba glaset med. Den kemikalie som tillsätts till vattnet varierar från vanlig tvål till specifikt gjorda rengöringslösningar för fönsterrengöring.

Tips att följa när du rengör ett fönster

Ett rent fönster gör att både ditt hem och kontor ser mycket ljusare ut och förbättrar byggnadens övergripande utseende. Att hålla fönster och dörrar fräscha och i ordning kan också ge en tidig varningssignal om potentiella faror kommer din väg. Rengöring av fönster kan verka enkelt i början men är i själva verket lite besvärligt. Dock kan det förenklas genom att man använder väl utformade verktyg och tekniker eller genom att anlita en bra städfirma i Bollnäs med stödtjänster från professionella städare.

Här är några steg du bör följa innan en fönsterrengöring

• Innan du använder vatten eller kemikalier är det alltid bättre att torka bort dammet från fönstren med en fuktig trasa. Detta gör rengöringsprocessen lite enklare.

  1. Gnugga inte heller smutsen eftersom det kommer att repa glaset.
  2. Om du inte vill använda en trasa kan en dammsugare också göra jobbet bra.
  3. När det torra dammet är rent är nästa steg att doppa en svamp i lite vatten, göra fönstret vått och därefter stryka svampen överallt, även i fönsterbrädan.
  4. Du kan förstås också rengöra fönstren med papper istället för en svamp, vilket ger det en extra glans.
  5. När rengöringen är över är det sista steget att torka av den med en ren och torr trasa. Välj en perfekt tid när du mår bra och känner dig energisk nog att städa upp fönstren. Njut sedan av det starka solljuset som kommer in genom fönstret och ger dig en skön upplevelse.